Karadeniz Turları Tatil Home Yeşilin Başkentine Keyifli Bir Yolculuk!
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Mençuna Şelalesi Gezi Rehberi – Nasıl Gidilir? Nerede Kalınır?

Mençuna Şelalesi’nin Görülmeye Değer Muhteşem Güzellikleri

Mençuna Şelalesi, Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan bir şelaledir. Doğası ile bizleri kendine hayran bırakan Karadeniz’de muhteşem bir doğa mirası olan Mençuna Şelalesi Arhavi ilçesinin en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir. Her geçen yıl turizm değerini yükselten Mençuna Şelalesi’nin çevresinde doğal ormanlar, çeşitli bitki örtüleri, yaban hayatı ve tarihi köprüler bulunmaktadır.

Arılı Dağları’ndan doğan ufak derelerin birleşmesiyle oluşan Mençuna Şelalesi yaklaşık 100 metre yüksekliğe sahiptir. Mençuna Şelalesi yüksekliğinden dökülen sular vadi tabanında yaklaşık 200 metrekarelik bir göl oluşturur. Gölün hemen ardından yaklaşık 10 metre yükseklikteki ikinci şelaleden yoluna devam eden su, 200 metre kadar sonra Kamilet Deresi’yle buluşmaktadır.

Artvin’de gezilecek yerler listemizin de başında gelen Mençuna Şelalesi, kar sularının eridiği Nisen ve Mayıs aylarında daha bir güzeldir. Gürül gürül akan sular, yemyeşil bir doğa tüm konukları olduğu gibi sizi de büyüleyecektir. Mençuna’da gezilecek yerler tam olarak bu güzelliğin etrafında şekillenmiştir. 

Meçuna Şelalesi’ne ilk kez gelenler için faydalı bir gezi listesi hazırladık. Mençuna’da nereler gezilir, neler yapılır, ne yenir ve nerede kalınır gibi aklınıza takılan soruların cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Mençuna’da Gezilecek Yerler 

Mençuna’da gezilecek yerler nedir diye merak ediyorsanız listemizi incelemeye ve Mençuna Şelalesi hakkında bilgi sahibi olmaya devam edebilirsiniz.

Arhavi

Mençuna Şelalesi, Artvin şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta bulunan Arhavi ilçesi sınırları içinde olduğu için Mençuna’ya gelenlerin Arhavi’yi de gezmesi önerilir. Mençuna’da gezilecek yerler arasında görmeniz gereken en önemli yer olan Arhavi’de kendinizi masallardaymış gibi hissedeceksiniz.

Arhavi’de Cenevizliler döneminden kaldığı sanılan ve gözetleme kalesi olarak kullanılmış Ciha Kalesi’nden Rize ve Gürcistan sınırına kadar olan Karadeniz manzarasını gözlemleyebilirsiniz. Restorasyon çalışması yapılmayan kaleyi ilk şekliyle görme şansına erişeceksiniz.

Mençuna Şelalesi’ne ulaşmadan önce dağ ve yayla yollarında yürüyüşler yapabilir, temiz havayı içinize çekersiniz. Ayrıca Arhavi’de:

  • Kemer Köprü Köprüsü
  • Derecik Köprüsü
  • Gemi Kayası
  • Taş Gemi
  • Arhavi Merkez Camii
  • Ulukent Camii
  • Dikyamaç Camii gibi önemli tarihi mirasları görebilirsiniz. 

Mençuna’ya çıkmadan önce sizi cezbedecek olan Arhavi coğrafyasını yakından tanıyacaksınız.

Çifte Köprü

Mençuna’da gezilecek yerler arasında en önemlilerden biri Çifte Köprü’dür. Köprüye, ilçe merkezinden araçla 15 dakikada kolayca ulaşabilirsiniz. Ortacalar Çifteköprü kayıtlara göre 18. yüzyılda yapıldığına dair bilgi bulunsa da 700 yıllık bir köprü olduğu tahmin edilmektedir.

2003 yılında restorasyon sürecinden geçen köprü, yemyeşil ağaçlarla çevrelenmiş görüntüsüyle ve dere sularıyla sizi büyüleyecektir. Burada bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Asma Köprü

Mençuna’da gezilecek yerlerden bir diğeri de Asma Köprü. Artvin’in iki yakasını birbirine bağlayan ve ahşaptan yapılan bu köprü üzerinde muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Mençuna’ya giderken yolunuz üzerinde doğanın bin bir tonunu göreceksiniz. Karşınıza rengarenk çiçekler ve orman canlıları çıkacak. Mençuna’da doğa ile iç içe unutulmaz bir tatil yapacaksınız.

Mençuna Şelalesi’ne Nasıl Gidilir? – Mençuna’da Gezilecek Yerler

Mençuna Şelalesi’ne nasıl gidilir diye merak edenler için farklı ulaşım alternatifleri bulunmaktadır. Karadeniz turları, otobüsler, uçak seferleri ve kişisel araçlarla gelinen Artvin’den kolaylıkla Mençuna’ya ulaşmak mümkündür.

Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan Mençuna Şelalesi Arhavi’den 15 km uzaklıktadır. Mençuna’ya gitmek için Rize istikametinden gelirken Arhavi ilçesine girmeden Ortacalar levhasını takip edip sağa doğru sapmanız gerekecek. Mençuna Şelalesi levhalarını da takip ederek dere solunuzda kalacak şekilde Çifte Kemer köprülere kadar gideceksiniz.

Sonrasında Çifte Kemer köprülere geldiğinizde köprüyü geçip Mençuna Şelalesi tabelasından sağa dönmeniz gerekiyor. Ardından dereyi sağınıza alarak 3,5 km gittikten sonra çay alım yeri ve Mençuna Restaurant’ın olduğu yere arabanızı bırakarak yürümeye başlayabilirsiniz. Buradan asma köprüyü geçip patika yolu takip ederek 15-20 dakikalık yürüyüş sonunda Mençuna Şelalesi’ne ulaşacaksınız.

Mençuna Şelalesi’ne nasıl gidilir diye düşünenler Artvin Hopa tarafından da gelebilirler. Arhavi şehir merkezine girerek dereden beton köprüyü geçtikten sonra sola saparak Ortacalar ve Mençuna Şelalesi tabelalarını takip edebilirler. Şelaleye gelirken mutlaka 20 dakikalık bir yolculuk yapılması gerekir. Şelale yakınına araç girmemektedir.

[widget-130]

Mençuna Şelalesi’nde Neler Yapılır?

Mençuna Şelalesi’ne nasıl gidilir sorunuza cevap verdiğimize göre burada neler yapabileceğinizden de bahsedebiliriz. Mençuna Şelalesi’ne ulaşırken kullandığınız yol güzergahı boyunca karşınıza çıkacak olan Çifte Kemer Köprü’de mola verebilir, doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Ayrıca Mençuna Restaurant’ta enfes yemekler yiyip manzaraya karşı çay içebilirsiniz.

Sonrasında ise Asma Köprü’yü geçip patika yollarda kendinizi doğaya bırakabilirsiniz. Asma Köprü’den sonda 15 – 20 dakikalık muhteşem bir doğa yolculuğu yapabilirsiniz. Mençuna Şelalesi’ne giden yol sizi büyüleyecek. Burada fotoğraf çekebilir, bitki gözlemciliği yapabilirsiniz.

Şelalenin bulunduğu yerde herhangi bir aktivite olanağı olmadığı için vaktinizi Mençuna’nın güzelliğini seyretmekle geçirebilirsiniz.

Trekking ve bitki gözlemciliği Mençuna çevresinde en çok tercih edilen aktivitelerdendir. Vaktiniz varsa Artvin’in bu cennet köşesini mutlaka yakından tanıyın.

Mençuna Şelalesi’nde Nerede Kalınır? – Mençuna Şelalesi Herkesi Büyülüyor!

Mençuna’da nerede kalınır, şelaleye yakın oteller var mı diye merak ediyor olabilirsiniz. Bu doğa harikasının çevresinde konaklamak istediğinizde Mençuna Şelalesi’ne yakın bir noktada tatil yapabileceğiniz ahşap otel ve pansiyon karşınıza çıkacaktır. Mençuna otel fiyatları dönemsel olarak değişse de oda büyüklüğü ve otel olanaklarına göre belirlenmektedir. Mençuna’da gönül rahatlığıyla kalabileceğiniz en iyi otel ve adresi:

Mençuna Konakları  

Adres: Kamilet Vadisi Mençuna Şelalesi Mevkii No:20 Merkez, Küçükköy, Arhavi/Artvin

Yeme içme açısından da Mençuna Konakları ve şelalesi yakınında restoran bulunmaktadır. Burada Artvin’e özgü Karadeniz lezzetlerinin tadına bakabilirsiniz. Kuymak, muhlama, turşu kavurma, mısır ekmeği, karalahana sarması, tereyağ, Anzer balı, hamsi pilavı gibi meşhur yemekleri Mençuna’da da yiyebilirsiniz. Mençuna’nın en iyi restoranı:

Mençuna Şelalesi Restoran

Adres: Arılı/Arhavi/Artvin

Karadeniz turu ile mutlaka uğramanız gereken Mençuna Şelalesi’nde gözlerden uzak, huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz. Mençuna otelleri ve restoranları sayesinde hayran kaldığınız şelale çevresinde bir gün daha geçirebilirsiniz.

Mençuna Şelalesi’ne Ne Zaman Gitmeli?

Mençuna Şelalesi’ne ne zaman gidilir diye merak edenler için de önerimiz olacak. Her zaman gürül gürül akan şelale suları ile karşılaşmayacağınız için hayal kırıklığı yaşamanızı önleyecek önerilerimize kulak verin.

Mençuna’da kar sularının erimesiyle beraber Nisan ve Mayıs aylarında şelalenin güzelliği ortaya çıkmaktadır. Yaz döneminde azalan su kaynağı, şelalenin daha cılız bir şekilde akmasına neden olmaktadır. Mençuna’ya gelmeyi düşünüyorsanız Nisan ve Mayıs ayları en ideal zamanlardır.

Mayıs ayının son haftasına denk gelen pazar günleri, ”Geleneksel Mençuna Şelalesi Gezi Etkinliği” düzenlenmektedir. Eğer şelaleye bu zamanda ziyarete giderseniz tulum ve horonlar eşliğinde eğlenebilirsiniz. Karadeniz turları sayesinde en güzel mevsimde bu doğal güzelliği görebilirsiniz. Turlar ile ayrıca en iyi otellerde kalır, geleneksel lezzetleri tadarsınız. Keyifli bir Mençuna turu sizi bekliyor!

[widget-131]

Yorum Yap

Rezervasyon Yap
Rezervasyon Yap +90 (850) 532 33 98