Karadeniz Turları Tatil Home Yeşilin Başkentine Keyifli Bir Yolculuk!
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

0 Ürün Sepeti Gör

Sepetinize ekli ürün bulunmamaktadır.

Fırtına Vadisi’nde Gezilecek Yerler – Tarihi ve Doğal Güzellikler

Fırtına Vadisi Gezi Rotası – Görülmeye Değer Yerler

Fırtına Vadisi’nde gezilecek yerler neresidir diye soranlara belki de verilen ilk cevap Fırtına Deresi’dir. Adrenalin ve doğa tutkunlarının tercih ettiği yerler arasında olan Fırtına Deresi, 57 kilometre uzunluğundadır ve Karadeniz’e dökülür. Fırtına Vadisi’nde gezilecek yerler arasında ilk akla gelen ve  turistlerin ilgi odağı olan Fırtına Deresi, raftinge en uygun parkurlara sahiptir. Fırtına Vadisi’nde gezilecek yerler sadece dere çevresi değildir, bölgenin saklı güzellikleri de vardır.

Fırtına Vadisi, Karadeniz’in en güzel illerinden biri olan Rize’de yer alır ve herkesin hayatında bir kez görmesi gereken muhteşem bir yerdir. Fırtına Vadisi gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteleriyle sizlere keyifli vakitler geçirtir. Özellikle rafting turizminin ülkemizdeki ilk adreslerinden olan Fırtına Vadisi’nin yemyeşil atmosferinde kendinizi kaybedeceksiniz.

Karadeniz’in en önemli ve gelişmiş turizm bölgeleri arasında yer alan Fırtına vadisi özellikle bahar ve yaz aylarında karşı konulmaz ve eşi bulunmaz güzelliklerle konuklarını ağırlar. Siz de bu güzellikleri keşfetmek istiyorsanız yazımızın devamını okuyarak Fırtına vadisi gezilecek yerler listemize bakabilir ve Fırtına Vadisi gezi planları hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 

Fırtına Vadisi’nde Gezilecek Yerler – Fırtına Vadisi Gezi Rehberi 

Çamlıhemşin’de bulunan Fırtına Vadisi, doğanın sunduğu eşsiz güzelliklere sahip bir bölgedir. Burada gezilip görülecek yerler çok fazladır. Yaylalar başlı başına bir doğa harikası. Yayla üzerindeki evler, taş kemer köprüler, Cenevizlilerden kalma Zil Kale ve Kale-i Bala kaleleri de görülmeye değer.

Fırtına Vadisi’nde gezilecek yerler neresi diye düşünüyorsanız öncelikle Fırtına Vadisi’ni anlatalım. Fırtına vadisi Fırtına deresinin Karadeniz sahilden başlayıp iç kısımlara doğru ayrılıp Kaçkar Dağları’nın kuzey yamaçlarına kadar uzanmasından oluşuyor. Ardeşen’den denize dökülen Fırtına Deresi, oluşturduğu havzalarla rafting turizminin ülkemizdeki merkezlerinden oluyor.

Fırtına vadisinde gezilecek yerler arasında bulunan Fırtına deresi, yıllık ortalama yağış 2000 mm’nin üstünde yağış alıyor. Çılgın akan suları ile şarkılara ve dizilere konu olan dere ve vadi çevresinde Mayıs ayından itibaren yaylalara çıkılıyor. 4 bin metreye kadar yükselen yaylalarda 1000 den fazla bitki, 537 odunsu bitki, 136 kuş, 30 memeli, 116 endemik bitki ve 24 sürüngen türü bulunuyor. Muhteşem bir tabiata sahip olan Fırtına Vadisi, dereleri ve yaylalarıyla tatilcilere keyifli zamanlar yaşatıyor.

Zil Kalesi

Zil Kale, Fırtına Vadisi’nde gezilecek yerler arasında en önemlilerden biridir. Çamlıhemşin ilçe merkezinin 15 km güneyinde yer alan Zil Kale, deniz seviyesinden 750 m yüksekliktedir. Kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen Zil Kale, düzensiz bir kaya kütlesinin en yüksek kesiminde ve düzgün bir plana sahip olmayacak şekilde yerel moloz taştan yapılmıştır.

[widget-130]

Kalenin güney ucu duvarla çevrili bir iç kale görünümündedir. Bunun batısında dışarıya doğru taşan dikdörtgen burcun başkule olduğu sanılmaktadır. Kalenin aydınlatılması mazgal delikleri ile yapılmıştır. İç kaleden başka dış surlar ve orta surlar kaleyi çevrelemektedir. Fırtına vadisi gezisi sırasında Zil Kale’yi mutlaka görmeniz gerekir.

Elevit Yaylası

1800 metre yükseklikte yer alan Elevit Yaylası Karadeniz’de gezilecek yerler arasında en güzellerden biri. Elevit yaylası Çamlıhemşin’e bağlı Küşüve, Mollaveyis, Omokta ve Goluna köyleri tarafından kullanılan bir yayladır. Elevit’te eğlence her yıl Ağustos ayının 15’inden sonra yapılır. Gündüz yayla gezisi, piknikler ve futbol müsabakaları yapılırken genellikle horon akşam saatlerinde oynanır.

Fırtına Vadisi’nde gezilecek yerler arasındaki Elevit Yaylası’nda horon şenlikleri düzenlenirken yarışmalar ve aktiviteler de yapılır. Mutlaka gitmeniz gereken yaylalardan biridir.

Fırtına Deresi

Doğu Karadeniz’de yer alan akarsularımızdan birisi olan Fırtına deresi de Fırtına vadisi gezisinde göreceğiniz en önemli yerlerdendir. Rize Ardeşen’in yaklaşık 2 km. batısında Karadeniz’e dökülen Fırtına deresi, 57 km. uzunluğundadır. Çay bahçeleri içerisinden geçen, üzerindeki kemer köprülerle süslü Fırtına deresi, rafting sporunun yapıldığı parkurlarıyla bilinir.

Fırtına Deresi’nde Rafting Heyecanı! Parkurlar ve Zorluk Dereceleri

Fırtına vadisi tarihi yerler açısından zengin olmasa doğal güzellikler açısından zengindir. Fırtına Deresi, rafting tutkunları için ilk duraktır. Derede zorluk dereceleri değişen parkurlar vardır. Bunlara yakından bakarak seviyenize göre parkur tercihi yapabilirsiniz.

4 no’lu parkur (tam profesyonel): Rize – Ardeşen kara yolundan, güneye çıkan karayolu takip edilerek 22. km. de Çamlıhemşin ilçesine ulaşan parkurdur. Çamlıhemşin’in yaklaşık 1 km. güneyinden parkura başlanılabilir. 5. Km’de iri kayalar bulunur ve 7 – 9 kilometreler arası tehlikeli geçişlere ev sahipliği eder. Parkuru, Fırtına deresinin Karadeniz’e dökülmeden önce uygun bir yerinde bitirmek mümkündür.

Yaklaşık 23 km. süren parkur boyunca derenin yatağı taşlıktır. Profesyoneller için uygun olan bu parkurda oldukça dikkatli ilerlenmesi gerekir. Fırtına vadisi gezi rotası içindedir ve Fırtına Vadisi’nde gezilecek yerler diye soran turistlerin seveceği yerlerdendir. 

3 nolu parkur (yarı profesyonel): Bu parkura bahsettiğimiz parkurun 17. kilometresinden başlanır yaklaşık 9 km süren parkurun içerisinde 2 ve 3 zorluk dereceli geçişler bulunur. Belli noktalarda yüzme molası verilebilir. Deneyimli sporcular için idealdir ve gücüne güvenen kişiler tarafından yapılabilir.

2 no’lu parkur (ticari parkur) : Fırtına vadisinin 9. km sinden başlanan bu parkurun uzunluğu 8 km’dir. Genellikle Fırtına Deresi’ni ilk kez ziyaret eden ve rafting yapmak isteyen tatilcilere önerilir. İçerisinde 1-2 zorluk dereceli geçişler bulunur.

1 no’lu parkur (tanıtım parkuru): Fırtına vadisinin 9. km sinde başlayıp fırtına kamping ve yüzme alanında son bulur parkurun uzunluğu 2.5 km’dir. Zorluk derecesi düşük geçişler olduğu için aynı şekilde Fırtına Vadisi’ni ilk kez görecek olanlar için önerilir.

Fırtına Vadisi’nde nereler gezilir ve neler yapılır sorularınıza sanırız yeterli cevapları verdik. Fırtına Vadisi’nde gezilecek yerler doğal güzellikleri kapsadığı için gördüğünüz her yerin muhteşem bir gezi rotası olduğunu unutmayın. Yola çıkmadan Fırtına vadisi gezi listenizi yanınıza alın ve eşsiz güzelliklere yakından tanık olun. Unutamayacağınız bir Fırtına vadisi turu sizi bekliyor!

[widget-131]

Yorum Yap

Rezervasyon Yap
Rezervasyon Yap +90 (850) 532 33 98